بسمک یا قائم

***********

حضرت علامه حسن زاده آملی  می فرمایند:

یوم، در اصطلاح این طائفه (عرفا) ب معنای قیام انسان است ک تا انسان قیام نکند، قائم نشود. ملکوت عالم برایش مکشوف نمی شود و مشهود نمی گردد.

در دیدن چشم تعجب نیست؛ زیرا خداوند چشم را برای دیدن آفریده است؛ لذا اگر نمی بیند جای تعجب است. پس باید معالجه شود. وگرنه چشمی ک می بیند، هرچه تیزبین تر شود بهتر است. پس دیدن، روی اصل است. و انسان آن است ک بصیرت داشته باشد. اما مردم بر این روش اند و نسبت ب کسی ک حالات و مکاشفات و کراماتی دارد تعجب می کنند؛ مثلاً از کسی ک إخبار ب غیب کند و تصرفی نماید در تعجب هستند؛ در حالی ک اینها تعجب ندارد، بلکه در آن کس ک این حالات را ندارد باید تعجب کرد ک چرا بیمار شد؟ 

اگر در انسانی این اصل، مذکور باشد و بصیرت داشته باشد قیامت او قیام کرده است ک در فارسی این قیامت را «رستاخیز» گویند و غیر از این باشد، حرکت او حیوانی است و برای آن رستاخیز ک قیامت قیام کرد، تعبیر ب « یوم » می شود؛ یعنی برای او روز و ظهور است.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

جذاب باش پروژه های دانشجویی معبر سایبری فندرسک ستاره چشمك زن Chinese Liquid sulfur dioxide manufacturer رضا پورکریمان Garrett رادیو اینترنتی ابهر SIZATA_Se7en :: PRIVATE